BMX-stuntbaan is los!

Zondag 17 december opende wethouder Jannie Visscher de BMX-stuntbaan in Achtse Barrier. Gemeente Eindhoven en Buro Cement hebben geholpen, maar bewoners en vooral de jongeren zelf hebben het meeste werk gedaan! 

 

Weg met de oude baan

Het oude baantje moest plaatsmaken voor de nieuwbouwplannen voor een basisschool. Het duurde even voordat een nieuwe locatie gevonden was. Maar na inspanningen van zowel ouders, kinderen en jongeren, ondersteund door de gemeente Eindhoven en het jongerenwerk van Buro Cement is het gelukt. Nadat er een draagvlakonderzoek in de directe omgeving heeft plaatsgevonden bleek een overgrote meerderheid van de bewoners positief te staan tegenover plaatsing van de voorziening.

Zelf aan de slag

De nieuwe plek ligt tussen het Savoiepad, de Fransebaan en de Argentanlaan. Een onbebouwd terrein waar nog niets lag.Na de daadwerkelijke plaatsing zijn de BMX’ers hard aan het werk gegaan om hun (zand)baantje voor de opening klaar te krijgen. Dat viel niet altijd mee met het weer!

Aanleg BMX-stuntbaan in Woenselnoord

 

 

 

 

 

 

 

Start van de aanleg op 1 november.

 

 BMX-stuntbaan in gebruik in Woenselnoord  

 

 

 

 

 

 

 Uitgebreid testtraject door lokale jeugd.

 

Spektaculaire opening

Afgelopen zondag, 17 december, was het zover. De BMX-stuntbaan werd officieel geopend door wethouder Jannie Visscher. Na het -letterlijk- doorknippen van het lint lieten de durfals van 040BMXpark, ABriders & Emoves een flink staaltje kunnen zien. En dat terwijl de baan nog behoordlijk nat was van het weer. Helden!

De jeugd kon hun trucs oefenen op een reusachtige airbag. Onnodig te zeggen dat dit voor menig kleine stunter-in-wording een groot succes was. Dat belooft nog wat voor de komende jaren....!

wethouder Jannie Visscher opent BMX-baan

Bekijk meer foto's op Facebook

 

 

Vrouwenavond smaakt naar meer

Onlangs werd JC54A omgetoverd tot multicultureel pop-up restaurant voor alle vrouwen uit Eindhoven en Woenselnoord. Meer dan 140 vrouwen maakten kennis met elkaars cultuur, muziek en zelfgemaakt eten. Lees meer

BMX-stuntbaan is los!

Zondag 17 december opende wethouder Jannie Visscher de BMX-stuntbaan in Achtse Barrier. Gemeente Eindhoven en Buro Cement hebben geholpen, maar bewoners en vooral de jongeren zelf hebben het meeste werk gedaan! Lees meer
aanmelden
facebook twitter instagram linkedin youtube

Stel een vraag

Hebt u een vraag, stel hem dan hier.

Bel me terug

Ik wil graag teruggebeld worden op